Hálátlan hívatlan vendég: rongálással “fizetett” a lakhatásért cserébe

Megosztás

Rongálás és lopás bűntette miatt indítványozta az ügyészség egy 28 éves kenderesi férfi letartóztatását, aki súlyosan megrongált egy kenderesi lakóházat, ahová önkényesen költözött be, majd a tulajdonos jóindulata miatt maradhatott ott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. augusztus és 2024. január 13. közötti időben beköltözött egy üresen lévő kenderesi lakóházba. Amikor a ház tulajdonosa ezt megtudta, megengedte neki, hogy addig maradjon, amíg nem talál másik szállást, ahol lakhatna. A férfi ezt úgy „hálálta meg”, hogy az ingatlan fa kerítését letördelte, az ajtókat, ablakokat kibontotta, a padlót felszedte, a gipszkartonból készült mennyezet egy részét leszakította, a fürdőhelyiségben lévő járólapot felbontotta, a szaniterek egy részét eltávolította, így összesen 2 millió forint rongálási kárt okozott a tulajdonosnak.

A férfinek még három lopást is felrótt a nyomozó hatóság, ugyanis 2024 januárjában egy helyi cég körbekerített ingatlanának udvaráról létrát, talicskát lopott 105 ezer forint értékben, valamint két – szintén Kenderesen lévő – lakóházból is lopott, úgy, hogy azoknak az ajtaját befeszítette. Egyik helyről gázpalackot, keverőtárcsás mosógépet, mikrohullámú sütőt, fém alkatrészeket, a másikról kályhát, valamint tűzifát vitt el.

A bíróság elrendelte a büntetett, többszörös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megalapozottnak látta a lakóhellyel, állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyét is.

A bíróság végzését a gyanúsított tudomásul vette, védője nem volt jelen, így a védő nyilatkozatáig az még nem végleges, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az egyik kenderesi lakóházból eltulajdonított vagyontárgyakról.

Kapcsolódó cikkek